SÅTID

Badekaret kan brukes til mye

I begynnelsen av mars starter jeg å forberede vekstsesongen. Jeg bruker omigjen potter og iskrembokser, så de må vaskes og tørkes.Jeg burde gjort det om høsten, men det skjer sjelden.Bortsett fra de store 20 liters bøttene jeg bruker til tomater, agurker og andre grønnsaker i veksthuset.

Omkring 15 mars begynner jeg å så. Jeg har nemlig så kraftige vekstlys at alt spirer på rekordfart. Jeg bruker såjord og dekker med plast. Så er det bare å vente.

Når det ikke lenger er fare for nattefrost, flytter jeg alle pottene ned til veksthuset.Så er det ut og lufte seg om dagen og inn i drivhuset om natta.Der har jeg også en liten vifteovn som sikkerhet mot nattefrost.

Det hender også at jeg herder plantene på terrassen og inn i stua om natten.Da er det knapt nok plass for oss å gå på gulvet.

De overvintrede potteplantene skal også beskjæres og pottes om. Det er bla Fuchsia, Geranier av alle slag, Passjonsblomst, Oxalis, mange Dahlias og Begonier som jeg forkultiverer. I stua overvintrer Sitrontreet, Engletrompeten og Fikentreet.

Jeg har over 50 potter med vekster. Får aldri nok....

 

 

Vekstlyset gjør bildet så gult. Nyvaskede potter og spirende planter.
Nysådd under vekstlys i matboden, hvor jeg også oppbevarer georgineknollene.
Det spirer som oftest etter en uke i vaskerommet.
Etter noen uker er det klart for herding ute.
Herding av de skjøre små rundt det gamle veksthuset
Benken kan anvendes til mye
Inni veksthuset om natten.
Trangt om plassen for mennesker på terrassen

Det gamle veksthuset.

Mitt første veksthus som nå er gitt bort til en nabo

For 10 år siden fikk jeg det lille veksthuset på 5 m2 i gave av min lillebror.Og hvert år har det brakt oss mye glede.Enormt med utallig sorter tomater, agurker, physalis, og jeg har prøvd meg på bl.a  miniaubergin, chili, paprika og tomatillos. Nye utfordringer hvert år.

Jeg har gitt bort og solgt billig  oveskuddet av tomatplanter, da jeg sjelden klarer å kaste noen av plantene jeg prikler bort. Det føles som mord....

Jeg har et primitivt vanningsystem, men har sjelden brukt det. Man kan jo bare ikke reise bort i vekstsesongen!! Jeg har vannkranen  helt oppe ved utangsdøren til huset, så jeg må montere en lang slange med mange koblinger ned til drivhuset.

Hver vår har jeg vasket grundig inni veksthuset, og derfor har jeg vært skånet for særlig sykdom på vekstene.

Vekstene har fått sine store potter og venter på å bli bundet opp
Det gror fort med god jord og gjødsel

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.05 | 19:36

Tusen takk.Er ikke mye aktiv på hjemmesiden.Har mer enn nok med å holde hagen i orden-særlig denne kalde våren.Ja utsikten er fantastisk-midt i Oslo.

...
16.05 | 18:00

Nydelig hage med den utsikten. Hilsen fra en hagegnom i Porsgrunn

...
14.04 | 19:29

HeiJeg har en ITOH hybrid-Bartzella,gul, som jeg plantet i fjor, så jeg er spent på å se om den kommer.Min trepeon er en Suffruticosa type,har glemt navnet.

...
13.04 | 22:58

Hei! Jeg hørte om hagen din på NRK P2 i dag, hyggelig program. Jeg bet meg merke i at du har en trepeon. Hvilket slag har du? Har du prøvd noen ITOH-hybrider?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE