Fra carport til veksthus

Fedig montert, og nå skal det bli nytt gjerde.

Vi kjøpte aldri bil....

Vi er en av de få i området her som hadde egen carport. Men vi har aldri eid bil. Derfor lånte vi den gratis ut til trengende naboer i mange år. I denne lille hagebyen er det nemlig et stort parkeringsproblem, særlig om vinteren.Men jeg ble økende irritert over at en ca 40 m2 av tomten bare lå der brakk og ufruktbar hvor bilen ble prioritert. Det eneste vi brukte carporten til var lagring av søppel, ved (som ble stjålet), sykler (som ble stjålet), og så sto jeg under tak og kvernet kvist hver vår.

Jeg bestemte meg for å rive hele dritten og få fjernet all steinen som lå der.La ut annonse på "Mitt anbud", og fant to greie karer fra Romania som tok jobben.

Takpannene som er antikvariske, fikk en glad nabo, bjelkene fikk en annen fornøyd nabo, og etter noen uker var området klart til støping av grunnmuren.

Jeg hadde sjekket veldig mange veksthusmodeller og endte opp med et solid ett, Orkide, fra Gartnerteknikk, Bergen, som jeg så på en hagemesse.

Muren mot gaten ble også reparert, slik at jeg kunne få gjerde og port mot den nedre Egnehjemveien, populært kalt Blindtarmen.

For en glede da alt sto ferdig! Jeg inviterte min mann på vin og stearinlys i mitt nye veksthus, som er mye større og høyere enn det forrige.Har jo sett bilder av drivhus med plass til rene stuemøblement. Men jeg får i hvert fall plass til en god stol.

Plassen rundt var veldig bar for jord, bare stein og singel.Men jeg har fyllt på masse jord langs gjerdet og muren, og plantet en del. Skal fortsette til våren.Det er mye skygge her, så jeg må tenke meg grundig om.Men løk har jeg satt i massevis. Og den store flotte Gullregnen kommer nå virkelig til sin rett.

Carporten sett fra Nedre Egnehjemveien.Mye stein skal fjernes
Carporten er revet, grunnen er planert og forskalingen er klar.
Nå er det gjerde her igjen. Og port til å låses...desverre. Ble frastjålet alt mulig herfra
Treplattinger fått av naboen, singel i bunnen, god sitteplass, gode hyller-og fullt av tomater,chili og blomsterpotter. HURRA
Har satt opp grønt nettinggjerde oppå den høye muren og har både Klematis og blomstererter der.Planen er å få dekket muren med Villvin eller Klatrehortensia, og få fine bed både langs gjerdet og muren.Har allerede plantet mye der, bla roser langs muren.
Rosen Romanze er hardfør og vakker, og tåler en del skygge.
Til venstre forann er komposten.Godt med arbeidskrok. Plassen skal bli utnyttet maksimalt.
Nytt nettinggjerde som slipper lyset til øverst til venstre. Gullregnen til høyre
Georginer i år.

Der hvor det gamle veksthuset stod...

Rester av det gamle gjerdet og nye muligheter

Det gamle veksthuset ble tømt, plantene flyttet til det nye, og så fikk noen fornøyde naboer overta det. Vi spadde på mye ny jord oppå den steinete bunnen, plantet en del roser og sommerblomster og dessuten en skjønn Klematis Diana i hjørnet. Videre utforming må vente til våren.Det blåser kaldt her fra nord, så jeg må se hva som overlever.

Åpent og lyst mot nord, men ikke lunt....
En fin krok med mange muligheter.Trappene ned til veksthuset til venstre
Prinsesse Diana

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.05 | 19:36

Tusen takk.Er ikke mye aktiv på hjemmesiden.Har mer enn nok med å holde hagen i orden-særlig denne kalde våren.Ja utsikten er fantastisk-midt i Oslo.

...
16.05 | 18:00

Nydelig hage med den utsikten. Hilsen fra en hagegnom i Porsgrunn

...
14.04 | 19:29

HeiJeg har en ITOH hybrid-Bartzella,gul, som jeg plantet i fjor, så jeg er spent på å se om den kommer.Min trepeon er en Suffruticosa type,har glemt navnet.

...
13.04 | 22:58

Hei! Jeg hørte om hagen din på NRK P2 i dag, hyggelig program. Jeg bet meg merke i at du har en trepeon. Hvilket slag har du? Har du prøvd noen ITOH-hybrider?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE