Mørketida

Beskrivelse

Mørketida

I midten av oktober "pakker jeg vekk" hagen for vinteren. Tømmer alle pottene for jord, som jeg sprer utover i bedene eller legger i komposten.Planter som skal overleve blir plantet om i mindre potter. beskåret en del og satt ned i matboden. Georgineknollene er tatt opp og tørket og tulipanløk satt ned i stedet. Alle redskaper blir oppbevart enten i veksthuset eller innendørs, vannslangene legges i veksthuset sammen med hagemøbler, sykler og alt annet som skal tas vare på. Det er jo ikke oppvarmet drivhus, så ingen planter kan overvintre der.

Så er det å kjempe seg gjennom høststormene, snøen  og kulda frem til mars/april.

Jeg er ikke glad i november og desember.Jeg fryser, blir forkjølet, ofte nedstemt og bare lengter etter  lyset og våren.

Men jeg koser meg likevel inne med fyr i ovnen, stearinlys, god mat og drikke.Og så limer jeg inn fotografier i album fra året som gikk og leser hagebøker.

Når snøen kommer, blir det lysere og det er vakkert å skue.Men jeg går sjelden på ski og nyter heller synet fra stuevinduet. En sjelden gang tar jeg meg en skitur på flatmark på Ekebergsletta. Men jeg er en skikkelig vinterpyse.

Julen er jeg heller ikke særlig begeistret for.Så mye mas og familien min er som oftest langt vekke. Men likevel baker jeg  nesten alltid mange kakeslag, og lager mye julegodt til glede for min mann og alle besøkende (og meg selv). Og det hender jo at jeg også er i feststemning!Smiler stort Og nyter all kirkemusikken. Får alltid klump i halsen av julesangene.

Ellers må jeg alltid ha Amaryllis, men det er vanskelig å få den til å blomstre neste år.                        

Velbekomme, her er mer fotoalbum!{#smileys123.tonqueout}

 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.05 | 19:36

Tusen takk.Er ikke mye aktiv på hjemmesiden.Har mer enn nok med å holde hagen i orden-særlig denne kalde våren.Ja utsikten er fantastisk-midt i Oslo.

...
16.05 | 18:00

Nydelig hage med den utsikten. Hilsen fra en hagegnom i Porsgrunn

...
14.04 | 19:29

HeiJeg har en ITOH hybrid-Bartzella,gul, som jeg plantet i fjor, så jeg er spent på å se om den kommer.Min trepeon er en Suffruticosa type,har glemt navnet.

...
13.04 | 22:58

Hei! Jeg hørte om hagen din på NRK P2 i dag, hyggelig program. Jeg bet meg merke i at du har en trepeon. Hvilket slag har du? Har du prøvd noen ITOH-hybrider?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE