Å herlige sommer

I slutten av juni og i juli får jeg full uttelling for sommerblomstene jeg har sådd. Likeså står rosene i fullt flor etter at de engangsblomstrende tidlige har visnet.

Jeg har veldig mange sorter Klematis.Leter alltid etter et nytt sted hvor jeg kan få plass til en ny, men jeg har jo egentlig for liten hage.....

Liljene dukker også opp utpå sommeren, og hver dag går jeg på innbitt jakt etter liljebillen, så vakker men så grådig. Det kommer alltid litt lus på rosene, men jeg drar dem av med fingrene og kanskje sprøyter litt neslevann på dem.

Ang gjødsel, bruker jeg mest naturgjødsel i pelletsform, og hønsegjødsel på roser og klematis.Bedene får en god omgang i april og senere i juni. men jeg er ikke helt økologisk. Bruker i blant litt blåkorn og kunstgjødsel.Men kugjødselkompost som jeg kjøper, hestemøkk og egen kompostjord, virker svært forbedrende på jorden på lengre sikt.

Ja, jeg lager alltid litt neslevann, lar det stå og stinke i noen uker, siler det og NAM, plantene fryder seg. En ukes lagring av vannet, gir lusemiddel.

Må innrømme at jeg hvert år bruker MASSE penger på hagen.Jeg river kvitteringen i stykker med en gang og prøver diskret å lure alle nyinnkjøp forbi ektemannen. Planter ut i full fart, for jeg har litt dårlig samvittighet fordi jeg bruker så mye penger på hagen.

Men-på den annen side: alt syltetøy er selvprodusert, pickles, chutney, en del grønnsaker og tomater.Og hvilken mental glede og ro i sinnet skaper ikke denne vakkre hagen!

Per Olav bruker penger på dyre sigarer og god whisky, og han klager ikke!  Han er  også svært glad i syltetøy og maten jeg lager.

Vi skåler i god whisky for 22 års bryllupsdag, 13 juni 2012

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.05 | 19:36

Tusen takk.Er ikke mye aktiv på hjemmesiden.Har mer enn nok med å holde hagen i orden-særlig denne kalde våren.Ja utsikten er fantastisk-midt i Oslo.

...
16.05 | 18:00

Nydelig hage med den utsikten. Hilsen fra en hagegnom i Porsgrunn

...
14.04 | 19:29

HeiJeg har en ITOH hybrid-Bartzella,gul, som jeg plantet i fjor, så jeg er spent på å se om den kommer.Min trepeon er en Suffruticosa type,har glemt navnet.

...
13.04 | 22:58

Hei! Jeg hørte om hagen din på NRK P2 i dag, hyggelig program. Jeg bet meg merke i at du har en trepeon. Hvilket slag har du? Har du prøvd noen ITOH-hybrider?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE