Markens grøde

Du verden for en svær squash!
Mye godt i vente. Solbær, rips, stikkelsbær og epler

Det daglige brød

Det eneste jeg kan skryte av i hagen når det gjelder dyrking av matnyttige vekster, er tomater.Jeg sår minst 10 forskjellige sorter hvert år, prøver stadig nye, og liker best den lille orange Sungold.

Jeg har også lykkes flere ganger med Squash, men den tar for stor plass egentlig.

Hvert år sår jeg litt salat,og det går greit. Fint å ha Ruccola i nærheten.Har prøvd med reddikker: mislykket hver gang. Det går ikke med rotgrønnsaker, alt blir knøttsmått. Selv om jeg prøver meg med høybed full av hestmøkk. (Jeg gir ikke opp enda)

Joda, litt poteter går hvis jeg finner en ledig plass. herlig med egne poteter.Bladbete er bra,og iår fikk jeg faktisk litt grønnkål. Men urter har jeg jo en del av. Og forresten så har jeg jo bønner-lange, lilla og grønne bønner som vokser på 2 meter lange bambusstenger. Og alltid litt sukkererter.

Men bær er det mye av,og det lille epletreet gir masse Aromaepler. Og selvsagt det gamle pæretreet-det kommer med enorme mengder annet hvert år. Plommetreet er så lite enda, så jeg får vente noen år på avling. Så jo-jeg har da noe.

Jeg bruker ofte min morgenurin utblandet med 10 deler vann, "gullvann" kalles det.

Min mann nekter å tisse i bøtte  desverre....SintAll den gode Nitrogenen til spille....

Jeg lager mye mat og er blitt ganske habil med tiden.Det påstår Per Olav, og han vet det jo, han som stadig har laget matprogrammer i NRK,P2. Det var en smakfull opplevelse å være på matkurs på Vianvang hos Arne Brimi!

Jeg er religiøs-dvs katolikk- og jeg undrer meg ofte over -og beundrer skaperverket når jeg nyter all skjønnheten i hagen. Å jobbe med komposten gir sterke religiøse følelser og refleksjoner. "Av jord er vi kommet, til jord skal vi bli..."  Nær himmelen bor vi dessuten også her i Ekebergskrenten.

Jeg sørget veldig da Dominikanerbror Arnfinn Haram døde i vår, sånn helt plutselig. Han var min sjelesørger og gode venn.

Og jeg er veldig glad i ex-pater Kjell Arild Pollestad. Har alle bøkene hans. Han kommer jo fra mine trakter og vi er gode venner og gapskratter når vi treffes.

Hva er det med deg og disse sølibatære munkene, lurer min mann på. Ja det lurer jeg også på. Men jeg har alltid elsket gregoriansk musikk og den mystikken som er i Den Katolske Kirke.  (Jeg er ingen svermer altså) Og det er så  deilig  å kunne takke Vårherre for alt godt og vakkert jeg får ta del i, blant annet hagen!

Hermetiserte pærer
Så humoristisk!
"Gullvann" ut til plantene og avling inn i huset
Avling fra hagen
År 2004, da jeg fikk til alt. Fra venstre. bønner, tomatillo, physalis, tomater, tomater, squash av mange slag,miniaubergin, agurker, bringebær- og min datter har bakt muffins!
Litt av årets avling
Tomatpai med små tomater
Jeg er begeistret for Brimi!
Kjære bror Arnfinn foto: bror Haavar Simon
I St.Dominikus klosterkirke på Majorstua
Fr.Arnfinn preiker på høyfjellet 2007
Hellig messe i enkle omgivelser. Foto. fr. Haavar Simon

I juni 2013 ble det holdt en minnestund i skogen hvor bror Arnfinn døde året før.

Vi takket, sang og ba
Bror Haavar Simon ledet minnestunden med hjelp av St.Olavs minestranter og prestestudenter

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

20.05 | 19:36

Tusen takk.Er ikke mye aktiv på hjemmesiden.Har mer enn nok med å holde hagen i orden-særlig denne kalde våren.Ja utsikten er fantastisk-midt i Oslo.

...
16.05 | 18:00

Nydelig hage med den utsikten. Hilsen fra en hagegnom i Porsgrunn

...
14.04 | 19:29

HeiJeg har en ITOH hybrid-Bartzella,gul, som jeg plantet i fjor, så jeg er spent på å se om den kommer.Min trepeon er en Suffruticosa type,har glemt navnet.

...
13.04 | 22:58

Hei! Jeg hørte om hagen din på NRK P2 i dag, hyggelig program. Jeg bet meg merke i at du har en trepeon. Hvilket slag har du? Har du prøvd noen ITOH-hybrider?

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE